2014 en relaties

Afbeelding‘Oh my god, hij liked me foto’s! Nu weet ik zeker dat hij serieus wilt zijn.’ Hoor ik een meisje tegen haar vriendinnetje zeggen in de trein. Serieus, zijn we zover dat een ‘like’ zoveel waarde heeft tegenwoordig? Al waren deze meiden waren wel rond de 16 jaar oud, maar toch. Al moet ik toegeven dat ik daarna toch denk dat ze gelijk had. Hij had tenslotte erna een hartje gezet onder haar foto. Het keiharde bewijs van ‘ik wil een serieuze relatie’.

Ik ging erover nadenken en eigenlijk zat er ergens wel een waarheid in. Tegenwoordig wordt er heel veel waarde gehecht aan die digitale bullshit. Denk maar aan de ‘in een relatie met’ status op Facebook. Zulke dingen zijn belangrijk tegenwoordig, je relatie te benadrukken op het internet, maar waarom? Aan de ene kant is het niet heel verschillend van vroeger. Vroeger waren er alleen minder middelen om gebruik van te maken. Vroeger liep je stoer met je lover hand in hand door het dorp om te laten zien van wie je was, dit wordt nu gedaan via Facebook/Instagram en ga zo maar door. Nu kan niet alleen jouw dorp zien dat je trots bent op jouw verovering, maar letterlijk iedereen die je kent in welk ‘dorp’ dan ook. Toch vind ik dat de romantiek een beetje weggaat door alle digitalisering, maar misschien komt dat omdat ik ouderwets ben.

Hoe geweldig zou het zijn als je lover een echte liefdesbrief voor je schrijft, ipv zo’n digitaal whatssappje met een liefdesverklaring erin. Ja, het is ook super lief, maar een echte brief is toch wauw?! Nee, ga nu niet elke week een brief schrijven voor je vriendin, that’s kinda boring. Maar het gaat tegenwoordig zo makkelijk. Alles valt op internet te bestellen, je kunt alles ontwerpen met 1 klik op de knop. Wordt er nog wel echte moeite gedaan? Of is een foto van jou op instagram met een quote eronder hoeveel die van je houdt echt genoeg tegenwoordig? Wat ik om mij heen hoor, is wel dat de romantiek steeds verder te vinden is. Ik ben van het ouderwets deuren open houden, stoel naar achter schuiven en owee denk maar niet dat ik jou ten huwelijk vraag! Dat is toch echt de man zijn taak. Op je knieën gaan hoeft niet per se (ahum), maar een beetje moeite en romantiek mag wel.

Verder hoef ik niet dat je hele relatie op internet tentoongesteld wordt. Zoiets is tussen twee personen en nobody cares what you two are doing every day. Als je gelukkig bent met elkaar, deel dat met elkaar, niet met de hele wereld. Al is het aber naturlich wel een trend en trends die moet je volgen. Laten zien hoe gelukkig je bent, het lijkt soms net een wedstrijd. De ‘Ik-doe-geweldige-dingen-met-mijn-vriend-en-we-zijn-oh-zo-gelukkig-foto’s, om misselijk van te worden soms. Het ironische is dat dit de eerste twee maanden gebeurd, dat vervolgens alles is verwijderd en kom je erachter dat ze inderdaad zo gelukkig waren, 2 hele maanden lang… Die gelukkige liefdes foto’s zijn bij de vrouw veranderd in plaatjes met quotes zoals ‘i can get another you in a minute’ & ‘i’m an independent woman’ om te laten zien dat zij niemand nodig heeft. Bij de mannen zijn de foto’s veranderd in foto’s met alcohol, uitgaan en chickies om te laten zien dat hij aan geen enkele vrouw waarde hecht.

‘De koppels die niets tot amper iets laten zien zijn het meest gelukkig’, is ook niet altijd waar hoor. Het kan ook zijn dat de man zo’n narcistische klootzak is die niet wilt dat men weet dat hij nu een vriendin heeft, want dan krijg die natuurlijk minder aandacht. Of hij wil zijn vriendin voor zichzelf houden en haar veranderen in een huisvrouw, zodat die haar helemaal voor zichzelf heeft. Het kan natuurlijk ook gewoon dat het een koppel is die best privé is en niet zoveel waarde hecht aan die digitale statements. Want let’s face it, men kickt er tegenwoordig op om te kunnen zien dat het goed of slecht gaat. Zo hebben ze iets om over te praten en niemand gunt een ander wat hijzelf niet heeft. Hun zijn gelukkig en jij bent al zolang single dus vind je hun stom, want ze hebben iets wat jij wilt en op dit moment niet krijgt. Gaat het slecht tussen die twee dan voel jij je goed, want nu voelen ze hoe alleen jij je elke dag voelt, vooral elke ochtend wanneer jij wakker word naast je knuffel waar je nog steeds geen seks mee kan hebben.

Maar goed om niet af te dwalen. Hoe romantisch zijn we nog en doen we nog onze best voor onze partner. Of houdt het op nadat we deze veroverd hebben. Je hebt haar/hem tenslotte al, dus je hoeft niet meer je best te doen, is waar veel mensen de fout in gaan. Al is het aan de andere kant heel begrijpelijk. Iedereen kan elkaar zien op het internet, dus al is jouw partner even saai of vervelend vind je in no-time een vervanger op het internet. Misschien wel eentje die er beter uitziet, een beter inkomen heeft of eentje die lekker makkelijk is en altijd de mond houdt zodat jij altijd kan doen wat je wilt zonder commentaar. Bovendien is iedereen met de auto toch makkelijk bereikbaar. Wie heeft het er nou niet voor over om 2 uur te rijden voor ‘echte liefde’.

Wil je wel met de liefde blijven waarmee je nu bent, lijkt het dan niet leuk om al die digitale dingen even weg te leggen. Maar probeer elkaar het hof te maken zonder je Facebook en Instagram erbij te betrekken (tenzij je het eigenlijk doet voor het publiek en niet voor de persoon zelf, ga dan gerust door en verlies je telefoon geen seconde uit het oog). Het is zo simpel en toch gebeurd het soms zo weinig. Volgens mij wilt iedereen het gevoel krijgen dat jij speciaal bent voor hem of haar en nee het is niet altijd de man zijn taak om de vrouw het hof te maken. Het mag ook andersom! Ookal zijn wij vrouwen er 10 keer beter in om hem op een originele manier gek te maken. Maar kom op mannen, doe je best, wij hebben die dingen tenslotte veel harder nodig dan jullie. Verras haar en sweep her off her feet, met meer dan een statement op internet. En natuurlijk mag je af en toe wel eens opscheppen op je profiel.

Want eerlijk, het beste gevoel is toch dat jouw lover in de waan is dat jij het beste bent wat hij ooit had kunnen krijgen?

Leave a Reply