Van Stalkfriend naar Boyfriend

Het was dag 5 dat Bernice aan het trainen was in de sportschool. Het was voor haar een enorme uitlaatklep en het bracht haar verlichting. Door het sporten had zij minder stress en voelde zij zich beter. Haar vrienden noemden het een verslaving en vonden dat zij iets te ver ging, vooral omdat zij haar nog amper zagen. Bernice was of aan het werk of aan het fitnessen en de leuke uitjes sloeg zij vaak af omdat zij moest trainen. Bernice trok zich niets van haar vrienden aan, zij had het afgelopen jaar in een enorm dal gezeten en trainen had haar eruit gehaald. Hoe meer zij zich in de sportschool bevond, hoe beter zij zich voelde. Zij wilde zich absoluut niet meer voelen zoals vorig jaar en deze positieve energie wilde zij hoe dan ook vasthouden. Daarnaast maakte zij langzaam vrienden in de sportschool die haar wel begrepen.

Tavian had momenteel de beste tijd van zijn leven. Het was hem eindelijk gelukt om dicht bij het meisje in de buurt te komen waar hij al jaren verliefd op was. Hij volgde haar al jaren en wat was hij gek van haar. Haar schoonheid, haar stem, haar geur… vooral haar geur. Wat rook zij puur en schoon en heerlijk. Het was hem nog nooit gelukt om met haar in contact te komen, voornamelijk omdat hij verstijfde wanneer hij haar zag. Echter vorige week gaf zij hem een glimlach in de sportschool en hij lachte vriendelijk terug. Vanaf dat moment ging hij iedere dag naar de sportschool in de hoop dat zij er ook was en tot nu toe had hij veel geluk. Als hij had geweten dat de sportschool de plek was om met haar in contact te komen, had hij dit al veel eerder gedaan.

Bernice was zich aan het haasten vanuit werk naar de sportschool. Ze moest wat langer doorwerken en werd er wat geïrriteerd van. Niet alleen omdat zij later was, maar ook omdat zij boze berichten ontving van haar vriendin. Ze zou eigenlijk bij Larissa gaan eten, maar het was haar helemaal ontgaan en zij moest zich aan haar trainingsschema houden. ‘ Je draaft echt helemaal door met dat trainen van je, zoek het uit ik hoor het wel weer als je normaal kan doen’, schreeuwde Larissa nadat zij in haar oor ophing. Bernice nam het echter met een korreltje zout. Zij zal morgen haar excuses aanbieden en van de week wel langs gaan wanneer zij tijd had. Terwijl Bernice liep naar de sportschool, liep er een jongen vlakbij haar die zij herkende. Hij traint ook bij haar, bedacht ze ineens. Ze gaf hem een brede glimlach en hij lachte vriendelijk terug.

In de verte zag hij Bernice aan komen lopen. Zij was later dan normaal, misschien was er iets gebeurd? Toen hij zag dat zij afsloeg begon hij ook te lopen. Hij probeerde altijd tegelijk in de sportschool aan te komen in de hoop dat zij hem zag. Helaas had zij hem nog nooit een blik gegund onderweg naar de sportschool. Hij kon het haar ook niet kwalijk nemen, ze was vaak druk in haar telefoon.

Deze keer was het echter anders en gaf Bernice hem een brede glimlach. Tavian zijn dag kon niet meer stuk. Hij probeerde gedag te zeggen, maar er kwam niet meer uit dan een brede glimlach. De volgende keer zal het hem wel lukken, dat wist hij zeker.

De ruzie met haar vriendin was inmiddels bijgepraat. Zaterdagmiddag was Bernice gaan lunchen en ze hadden weer helemaal bijgekletst. Heel toevallig was de jongen die zij vaak in de sportschool zag ook daar aan het lunchen. Hij zag er op zich niet verkeerd uit, waarom was dat haar niet eerder opgevallen. Misschien kon het haar trainings buddy worden en begreep hij haar wel zoals haar vrienden haar niet begrepen. Hij was net zo vaak in de sportschool als zij, dus hoogstwaarschijnlijk hadden zij dezelfde mindset.

Tavian had inmiddels al 3 koffies besteld en het kwam eigenlijk zijn strot uit. Hij had de online agenda van Bernice gehackt en zij had hier inmiddels al moeten zijn. Hij verveelde zich dood en wilde pas eten bestellen als zij er was. Hij werd ook steeds vermoeider, ondanks de koffie die hij achterover goot. Ook kon hij niet eeuwig doen, alsof hij op zijn laptop bezig was. Toen hij de hoop begon op te geven zag hij Bernice en Larissa een paar tafels verder aanschuiven. Gelukkig hij was niet voor niets gekomen en kon hij eindelijk zijn lunch bestellen. Tavian deed alsof hij druk aan het werk was en was stiekem Bernice aan het observeren. Na anderhalf uur merkte hij dat Bernice hem opmerkte en ze glimlachte naar elkaar. Tavian kon niet meer stoppen met grijnzen en besloot zijn laptop in te klappen. Hij was toe aan een dutje en hij zou Bernice morgen weer zien in de sportschool. Hij wist nu zeker dat hij een gesprek met haar kon beginnen, zij wist inmiddels wie hij was.

Twintig minuten was ze al aan het rennen op de loopband, dit was een record. Terwijl zij een vreugdedansje van binnen maakte kwam er ineens een jongen naast haar staan. Het was dezelfde jongen die zij had gezien toen ze aan het lunchen was met Larissa. ‘ Goed bezig hoor’ , ik ben Tavian en hij geeft haar een hand terwijl ze afstapt van de loopband.

Die middag namen zij en Tavian hun trainingsschema door. Ook hadden zij het over voeding en waarom zij beide zoveel tijd besteden aan fitness. Bernice was blij, ze had echt een maatje gevonden met wie zij hierover kon praten.

Het was Tavian eindelijk gelukt om op Bernice af te stappen en een praatje te maken. Het klikte dan ook enorm en de weken erna waren geweldig. Elke dag gingen zij samen sporten en als zij elkaar niet zagen, waren zij aan het bellen of appen. Hij had Bernice nog niet durven zeggen dat hij al jaren verliefd op haar was, maarja was dat echt nodig. Hij mocht van geluk spreken dat hij eindelijk een vriendschap met haar wist op te bouwen en was dan ook meer dan dankbaar. Bernice vertelde hem dat ze over veel dingen kon praten, die haar vrienden niet begrepen en daardoor wist hij vooral dat zij meant to be waren. Hij besloot dan ook om het nog even aan te kijken en als het zo doorging zou hij haar een aanzoek doen. Niet een echt aanzoek natuurlijk, dat was een beetje overdreven maar gewoon vragen of zij zijn vriendin wilde zijn.

Na een paar weken te spenderen moest Bernice toegeven dat zij verliefd werd op Tavian. Hij begreep haar als geen ander en ze kon echt alles met hem bespreken. Ook hadden zij dezelfde levensstijl en kon zij hem om advies vragen en andersom. Het voelde zo goed dat zij dan ook besloot om het gewoon te uiten, want het leven was te kort. Tot haar opluchting voelde Tavian hetzelfde en vanaf 6 augustus was Tavian dan ook officieel haar vriend. Na zo’n depressief jaar was Bernice dankbaar dat zij eindelijk haar leven had opgepakt en ook nog eens iemand had gevonden met wie zij een speciale connectie had. Ze zei zoiets niet vaak, maar dit zou wel eens een man kunnen zijn met wie zij zou kunnen trouwen. Het leven was mooi en zij had het gevoel dat er nog veel moois aan zat te komen.

Tavian liep langs de Hema om zijn foto’s op te halen. Bernice was na 6 jaar eindelijk zijn vriendin en hij had foto’s van hen samen af laten drukken. Zes jaar lang had hij haar in de gaten gehouden en nu eindelijk was het gelukt waar hij al jaren naar verlangde. De foto’s waren dan ook perfect en deze moest hij dan ook ophangen in zijn kamer. In zijn huis had hij een zijkamer die helemaal in het teken stond van Bernice. Ook had hij er een tijdlijn in verwerkt. Het begon 6 jaar geleden, met allemaal foto’s van Bernice alleen op afstand. Maar als je langs de tijdlijn liep zag je dat Tavian een doorzetter was en steeds dichterbij kwam. De afstand foto’s werden close ups en op een gegeven moment had Tavian zelfs foto’s van haar weten te maken terwijl zij sliep. De laatste twee jaar waren de foto’s van Bernice natuurlijk wel wat minder, omdat zij natuurlijk depressief was door alle omstandigheden en haar ex die was opgenomen. Hij kreeg er pijn in zijn buik van als hij terugkeek naar die foto’s, maar het was allemaal voor een goed doel geweest. Bernice was wel de afgelopen 2 jaar zwaar ongelukkig, maar hij zal haar voor de rest van haar leven gelukkig maken. Haar ex had Bernice nooit zo gelukkig kunnen maken als dat hij dat ging doen. Hij had haar ex dan ook een klein duwtje gegeven om Bernice met rust te laten. Een paar pillen toedienen in de week en zijn hele software hacken en hij werd vanzelf krankjorum. Gelukkig zat haar voormalige vriendje nu opgesloten in een inrichting en op een dag zou Bernice hem dankbaar zijn hiervoor.

Terwijl hij aan het dagdromen was, keek hij vol trots naar het kunstwerk wat hij had ontworpen in zijn zijkamer. Ondanks de depressieve afgelopen 2 jaar, kon hij nu eindelijk hun eerste selfies ophangen, op zowel zijn tijdlijn en in zijn plakboek. Het was het begin van een nieuw gelukkig leven voor Bernice , maar ook voor hem natuurlijk. De tijdlijn liep tot 2025 en hij moest deze hoogstwaarschijnlijk doortrekken. Hij was namelijk van plan om voor altijd met Bernice te blijven, hij zal haar nooit meer laten gaan. Terwijl hij de selfies van hem en Bernice aan het ophangen was, keek hij vol trots naar de toekomstige ‘ voorspelde’ tijdlijn. Hij kon dan ook niet wachten om contact met zijn moeder op te nemen. Zij had een aantal jaren geleden het contact met hem verbroken omdat zij vond dat hij gestoord bezig was, maar dit was meer dan onterecht. Gestoord was het zeker niet, want hij had alle gebeurtenissen voorspeld en was nu dan ook eindelijk samen met Bernice. Hij wist zeker dat zijn andere voorspellingen ook uit zouden komen, het was gewoon een kwestie van tijd.. en kijkende naar zijn tijdlijn was de tijd hem gegund. Nog 2 jaar en Bernice zou zijn baby dragen, dan kon hij eindelijk aan zijn moeder laten zien dat hij altijd, maar dan ook altijd gelijk had.

 

Leave a Reply