Arequipa

16/06/18
Aangekomen in Arequipa verbleef ik in een heel fijn hostel ‘Le Foyer Hostel’. Ik had een privé kamer, want ik kan nooit zo goed met vreemde slapen, maar er waren ook slaapzalen. Als het gaat om locatie, sfeer en hygiëne raad ik iedereen dit hostel aan. Wel moet je in de nacht tegen ‘herrie’ kunnen want het is omringd door clubs en barretjes, maar ik vind dat persoonlijk gezellig. Ook is het een paar minuten lopen naar Plaza de Armas dus alles is heel bereikbaar.

Het was wel weer even wennen om alleen te zijn, nadat ik 3 daagjes met Loes was geweest, maar gelukkig is Arequipa een prima plek om je vermaken. Ik ben een dag naar colca canyon gegaan en dat was echt prachtig. Helaas was een 3 daagse trek niet mogelijk ivm mijn blessure. Wel had ik het geluk dat ik heel veel condors zag van dichtbij en dat is blijkbaar zeldzaam.

Ook heb ik mijzelf goed vermaakt in Santa Catalina in Arequipa. Het was heel mooi en erg rustgevend. Wat ik wel het meest indrukwekkend vond was het Inca meisje ‘Juanita’ in het museum Santuarios Andinos. Ik wist zelf niet zoveel over Inca’s dus dit was voor mij een hele belevenis en ook bijzonder om te zien.

Uitgaan in Arequipa is mij helaas niet gelukt. Ik had praktisch elke dag slaaptekort, maar ik ben wel in slaap gevallen met alle feestelijke geluiden dus heb een klein beetje mogen mee proeven.

Over het algemeen is Arequipa een mooie stad met een lekkere temperatuur en een mooie zonsondergang. Oh, en als je altijd al een fan was van real lifeorgans, dan kun je dit doen op de San Camilo Market. Ik heb nog nooit zoveel harten, levers en vieze dingen bij elkaar gezien.

 

Leave a Reply