Ik heb het leven uitgespeeld…

‘Klokslag 18.15…  ik loop nog wel een rondje door kantoor om te kijken of iedereen alles netjes heeft achtergelaten en dan ga ik wel naar huis,’ mompelde ze in zichzelf. Het had toch geen zin om in spitsuur te vertrekken en als ze om 18:30 vertrok, kon ze in een keer doorrijden.

Terwijl ze naar huis reed, was ze al aan het inbeelden hoe ze zou koken voor haar en haar vriend. Ze deed dit niet vaak, dus de keren dat ze het deed, had ze hier ook echt zin in. In haar goede humeur, begon plots al het verkeer af te remmen en uiteindelijk stond ze helemaal stil. Kutzooi, er was een ongeluk gebeurd, nu stond ze alsnog in de file. Terwijl ze aan het wachten was tot het verkeer weer een beetje op gang kwam, scrolde ze door Instagram. Ze kreeg er honger van. Bijna iedereen in haar lijst was uit eten en zij stond hier in de file. Ze raakte een beetje geïrriteerd en appte haar vriend;
‘ ik sta in de file, zullen we zo uit eten gaan als ik thuis kom?’
‘Hoezo, je wilde toch koken?’ was zijn reactie.
Ze gooide haar telefoon weg en toen ze thuiskwam begon ze met koken.

Toen ze ’s avonds met haar vriend op de bank lag, zag ze allemaal toetjes voorbij komen en ze werd boos in zichzelf. ‘We hadden gewoon uiteten moeten gaan,’ zei ze op een zeurende toon tegen haar vriend. Haar vriend zuchtte,’ ik snap jou niet, je hebt het de hele week erover dat je vandaag wilde koken en het was super lekker! Nu ben je boos omdat we niet uit eten zijn gegaan?’ Ze trok haar schouders op. Ze moest ook niet klagen, ze had lekker gekookt en zat te knuffelen met haar vriend op de bank, dat wilt toch iedereen? Het was inderdaad ook goed zo.

De volgende ochtend stond ze weer in de file. Helaas woonde ze ook anderhalf uur van haar werk vandaan, maar ja je kan niet alles hebben. Of tenminste, eigenlijk had ze wel alles. Ze had een goede baan op een topkantoor en ze had laatst een vast contract gekregen. Ook had ze een nieuwe auto gekocht, die de meeste mensen op haar leeftijd niet konden betalen. Haar vriend was ook een harde werker en had pas het bedrijf van zijn vader geërfd en ze hadden laatst samen een huis gekocht. Wat wilde je nog meer in het leven? Ze wist dat veel mensen jaloers zouden zijn op wat zij had, het was goed zo.

Toen ze op zaterdagmiddag wijn aan het inkopen was, want zij en haar vriendinnen gingen uit vanavond, stootte een malloot keihard tegen haar op. Hierdoor liet ze bijna alles vallen. Toen ze wilde schelden, zag ze dat het haar eerste vriendje was. ‘Bodil, hoe is het met je, lang niet gezien man, je ziet er goed uit!’ Ze maakte een praatje met hem en hadden het over wat zij inmiddels allemaal hadden bereikt. Ze moest er stiekem een beetje om lachen, want haar ex vriendje was nog precies hetzelfde als tien jaar geleden. Een nietsnut, die vrij weinig van zijn leven maakte. Zij vertelde trots welke stappen zij al had ondernomen en hoever ze was. ‘Zo zo, je hebt het goed voor elkaar,’ zei hij, ‘en wat zijn je volgende stappen?’ vroeg haar ex. Ze trok haar schouders op. ‘Ja… eigenlijk heb ik het leven al uitgespeeld, misschien moet ik maar moeder worden of zo.’ Haar ex moest lachen en gaf haar drie zoenen. ‘Ik zie je snel weer, ik moet er vandoor.’

Aangekomen bij haar vriendinnen gingen ze allemaal aan de wijn en door naar een feestje in Amsterdam. Ze was lang niet uit geweest en ze had er zin in. Ze moest wel effe door drinken, want ze wilde daar niet nuchter aankomen, dat was niet leuk. Aangekomen op het feestje, was het om 02:00 nog best rustig. Ze vond het gek, dit was normaal gesproken best een populair feestje waar iedereen naar toe ging. Toen ze haar telefoon pakte, zag ze dat haar halve lijst op Awakenings was. Verdomme, hoe kon ze dit vergeten. Nadat ze nog 2 shotjes achterover gooide, zei ze tegen haar vriendinnen, ‘kom we gaan naar Awakenings.’ Er was er maar eentje die enthousiast reageerde. Iedereen vond het onzin om nu zoveel aan de deur te betalen, terwijl ze dit al weken gepland hadden. Bodil werd echter boos,’ iedereen is op Awakenings jongens, we hadden daarheen moeten gaan.’ Een vriendin zei dat het toch niet uitmaakte, ze konden het toch hier gezellig maken, aangezien ze hier eigenlijk al lange tijd heen wilden en nu waren ze er eindelijk. ‘Als jullie niet meegaan, dan ga ik alleen hoor,’ zei Bodil. Dacht het niet dat ze daar haar avond zou spenderen, terwijl Awakenings ‘the place’ is vanavond.

Uiteindelijk was alleen Vivian met haar meegegaan. Ze hadden beide 100 euro betaald om naar binnen te gaan en waren er uiteindelijk maar drie kwartier. Maar ze was er in ieder geval geweest en het was een geslaagde avond. Natuurlijk had ze haar vriendinnen aan het einde van de avond nog opgehaald, want ze waren met haar auto. Ze liet hen natuurlijk niet daar staan.

Toen ze op zondag wakker werd, had ze knallende koppijn. Het liefst wilde ze in bed blijven liggen, maar ze had haar vriend beloofd om samen naar de bios te gaan. Uiteindelijk werd het uiteten, bios en nog effe bowlen. Ze was super moe en de hoofdpijn was er nog steeds, maar het was het waard. Ze was super veel mensen tegen gekomen die ze lang niet had gezien en iedereen complimenteerde haar met haar mooie auto en succes. Door de hoofdpijn hadden ze het niet laat gemaakt en ze was er wel blij mee. Zo was ze morgen weer fris en fruitig op werk. Ze scrolde voor het slapen nog even door Facebook en Instagram en zag dat er een nieuwe bar was geopend in de stad. Iedereen was de nieuwe cocktails aan het proberen. Bodil begon te brullen en stootte haar vriend aan. ‘Kijk dan, waarom zijn we hier niet heen gegaan.’ Schat, je had een kater, je wilde toch vroeg naar bed?’ haar vriend keek haar verontwaardigd aan. ‘Wil je gaan of niet?’ vroeg Bodil. Haar vriend draaide zich om en vond het prima in bed met een beetje Netflix. Bodil zuchtte, stond op en begon zich klaar te maken. ‘Als jij niet wilt gaan, dan ga ik wel alleen.’ Haar vriend reageerde niet.

Toen ze in de auto stapte, appte ze al haar vriendinnen om te kijken wie er mee wilde. Jeetje wat gaf dit haar veel hoofdpijn, of had ze dit al… Het zou haar niet gebeuren dat er een nieuwe bar werd geopend en zij was er niet bij. Toen ze aankwam zag ze allemaal bekenden. ‘Was jij gisteren niet bij Awakenings, waar haal je energie vandaan meid?’ zei een meisje waar ze vroeger mee had gewerkt. Bodil lachtte, ‘ik kom gewoon even kijken.’ Inderdaad, ze was bij Awakenings en ze was nu hier, ze had het goed voor elkaar.

Na een uurtje ongeveer gingen de meesten naar huis onder het mom ‘ik moet morgen weer werken.’ Bodil had nog een paar vrienden thuis afgezet, want dit was geen probleem voor haar en zo kon iedereen zien hoe mooi haar nieuwe auto was.

Toen ze weer naast haar vriend in bed kroop, lag hij al in coma en zij had knallende hoofdpijn. Als ze dit in de ochtend nog had, nam ze wel een oppeppertje. Ze voelde zich voldaan, maar ook vermoeid. Het was wel zwaar om zo succesvol te zijn. Fulltime werken, haar vriend tevreden houden, de belangrijke evenementen afgaan en sociaal zijn. Toch was ze stiekem wel boos op haar vriend dat hij niet mee was gegaan.

In de ochtend werd ze gewekt door haar vriend, 10 minuten voordat haar wekker zou afgaan + knallende koppijn. Voordat ze kon schelden, schoof hij een doos op haar schoot. Toen ze de doos open maakte, begon ze te gillen en zoende ze haar vriend. Hij had een nieuwe Chanel tas voor haar gehaald. Haar hoofdpijn boeide haar niet meer en ze was super blij.

Toen ze op weg naar werk in de file stond, maakte het haar ook niet uit. Ze postte op Instagram dat ze weer eens in de file stond en zorgde dat haar nieuwe Chanel tas goed in beeld kwam. Ze staarde voor zich uit en voelde zich even leeg. Ze had alle stappen doorlopen die een mens moet doorlopen. Een vent, een huis, een vast contract, een mooie auto en nu ook een van de nieuwste Chanel tassen. Waarom voelde ze zich leeg?Ineens stond haar telefoon roodgloeiend van de meldingen en zag ze dat de complimentjes binnen stroomden. Weg leeg gevoel, ze was dolgelukkig. Dit was succes en iedereen kon het zien.

Ze streelde over haar nieuwe tas en vroeg zich af of er ook mini versies waren voor baby’s. Nu ze praktisch het leven al had uitgespeeld, was het misschien een idee om een nieuw leven te starten…

Leave a Reply