Zoveel mogelijk volgers behalen, maar geen rekeningen betalen

Damian en Gina hadden het goed voor elkaar. Damian had zulke flexibele stembanden, waardoor hij bijna elke film of spotje oversprak dat een vertaling nodig had en Gina was parttime tandartsassistente. Haar passie was natuurlijk zingen, maar zij was nog niet zover dat ze daar volledig van kon leven. Zij en haar band werden wel met enige regelmaat geboekt, maar helaas nog niet genoeg.

Vanwege de flexibiliteit in hun werk, hadden Damian en Gina een flexibel leven. Ze konden praktisch hun eigen dagen indelen en doen wat ze willen. Lekker uit eten gaan, met regelmaat uitslapen, bioscoopje pakken, dagjes shoppen en vooral dagjes shoppen. Damian en Gina waren lichtelijk verslaafd aan nieuwe dingen kopen en dan vooral dure, hippe uitzonderlijke dingen die iedereen wilden hebben volgens de laatste trend. Dit deden ze voorheen altijd wel, maar de laatste tijd was deze verslaving een tikkeltje uit de hand gelopen. Dit kwam eigenlijk sinds zij heel erg actief werden op Instagram en zij merkten dat hun followers dit heel erg leuk vonden. Ze waren in korte tijd gestegen naar 7 en 11.000 volgers op Instagram en dat betekende eigenlijk maar een ding. Misschien konden zij wel influencers worden en hoefden zij als ze zo door gingen niet meer te werken? Dan zouden hun levens gewoon bestaan uit leuke dingen doen, alles gesponsord krijgen en betaald worden per post.
Natuurlijk was dit nu natuurlijk nog niet zo, maar fake it till you make it right?!

D&G deelden hun dagen zo in met ‘succesvolle’ activiteiten, zodat zij overkwamen als het perfecte, succesvolle instacouple. Al moesten zij wel bekennen dat het hard werken was. Leuke uitjes plannen, de hele dag je camera mee zeulen, mooie foto’s maken van elkaar en dan vooral in daglicht en natuurlijk laten zien welke nieuwe gadgets zij weer eens hadden. En ernaast moesten ze natuurlijk OOK nog gewoon werken, maaaar de likes waren er zeker en de volgers groeide ook stapje voor stapje, maar betaald krijgen voor hun posts was nog geen realiteit. Zo kregen ze wel eens hier en daar wat gratis, maar dan kan je helaas geen boterham van betalen. Daarom deden D&G bij veel posts de merken taggen en bedanken voor hun geweldige product, zodat zij misschien wel op ideeën werden gebracht.

Soms dachten ze dat ze er te ver in doordreven. Echter nu iedereen dacht dat ze het zo geweldig hadden, moesten ze natuurlijk wel de schijn ophouden. Ze konden niet zomaar stoppen toch? Dan stonden ze keihard voor schut. Het was wel vervelend dat er regelmatig deurwaarders aan de deur stonden en dat ze ruzie hadden met hun huisbaas, omdat zij achterliepen met de huur, maar als ze zo door gingen dan was dit waarschijnlijk binnenkort voorbij. Gina wist soms niet hoe ze het zover hadden laten komen. Ze hadden met zijn tweeën een meer dan prima inkomen en toch zaten zij nu al in de schulden en ze waren nog geen dertig. Op zich was het niet erg, want niemand wist het. Alleen soms als er bezoek was en ze hadden weer eens geen wifi was het soms wel schaamtelijk. De ‘er is een storing’ smoes werd ook steeds ongeloofwaardiger.

Het was nu ook zover dat ze vaak in nood geld moest lenen van een vriendin. Gelukkig waren het kleine bedragen zoals twintig en dertig euro, maar het was wel vervelend. Haar vriendin vroeg het namelijk ook zo snel weer terug, terwijl ze had uitgelegd in wat voor situatie zij zaten. Gina had gelukkig wel een methode gevonden om de schijn op te houden en socialite te spelen. Als ze wat ging drinken of eten met vriendinnen, zorgde ze er vaak voor dat zij zo traag haar portemonnee tevoorschijn haalde, waardoor de ander meestal voorschoot. Ze zou het dan later terug betalen, maar de meesten vergaten het en vroegen er vaak niet om, dat kwam voor haar ook beter uit. Ze kon ze uit eten en drankjes doen, socializen, foto’s maken en plaatsen, maar kostte het haar geen geld.

Toen er op vrijdag weer een deurwaarder voor de deur stond, zei Gina tegen Damian dat ze misschien even moesten bezuinigen om een paar schulden af te lossen. Ze gaven veel meer uit dan dat er binnenkwam. Damian zei dat ze zich niet moest aanstellen. Hij zou ervoor zorgen dat hij wat meer opdrachten zou doen en als zij ervoor zou zorgen dat ze wat meer gigs krijgt met haar band, dan is er niets aan de hand.

Elke maand werd steeds krapper en krapper en op een dag werden zelfs al hun kostbare spullen uit hun huis gehaald door de deurwaarder. Hun camera van 2000 euro, hun kostbare flatscreen, de GoPro, een laptop en zelfs een schilderij. Gina en Damian raakte een beetje in paniek, want dat waren wel alle materialen die zij gebruikten in hun dagelijks leven.

De dag erna was er echter geen stress meer. Damian kwam thuis met een nieuwe camera en laptop. Gina vroeg hoe hij dit had betaald, waarop hij trots zei,’ op afbetaling… we moet nog even doorgaan schatje en dan zijn we waar we willen zijn, trust me’!
Gina was even stil, maar knikte. Ze zou als het er op aankwam haar goede vriendin nog wel vragen om geld, zij moest haar situatie wel begrijpen. Als ze eenmaal zo ver waren en goud geld zouden verdienen, zouden ze haar alles terugbetalen en haar wel mee op vakantie nemen of zo.

Leave a Reply