Je hoeft niet ver te gaan voor schoonheid!

Vorige week besloten mijn zus en ik een kleine roadtrip te maken en Duitsland in te rijden. Waarom Duitsland in hemelsnaam?! Zeiden er veel. Nou omdat het daar PRACHTIG is! De natuur is adembenemend mooi en ik ben van mening dat de schoonheid van Duitsland flink onderschat wordt. Je hoeft echt niet (altijd) een verre reis te maken voor een mooie omgeving and I will show you! Met ongeveer 3 a 4 uurtjes rijden bevonden wij ons in een prachtige omgeving.

We verbleven in Mittelstrimmig in een super cute ‘Hans en Grietje’ huisje. Wat the f*** is Mittelstrimmig denk je dan en ja dat klopt. Het is een dorpje waar we maar 3 mensen hebben gezien en waar de supermarkt alleen op dinsdag en donderdag open is, maar het is vlakbij alles wat we wilden zien. Het is heerlijk rustig en de hostess Andrea was super lief en behulpzaam. Dus mocht je deze kant op gaan, dan raad ik je dit huisje zeker aan.

Geierlay

Vanuit Mittelstrimmig gingen we als eerst richting de Geierlay. Dit is de langste voetgangersbrug van Duitsland en het was best indrukwekkend om te zien. Ondanks dat het koud was, de brug bevroren was en we meerdere malen bijna uitgleden, was het zeker de moeite waard. Het uitzicht was prachtig en daarnaast was het best spannend, omdat je elke keer bijna van de brug afviel. Nee grapje, je kan er niet van afvallen, je kan wel je spullen er door heen laten glippen, maar je moet wel heel dun zijn als je hier zelf tussendoor glipt.

Cochem

Na het bezoekje aan de Geierlay zijn we Cochem in gegaan. Ik was met mijn Raynaud handen natuurlijk flink aan het lijden, dus ik wilde warmte. In Cochem gingen we lunchen en beetje wandelen. Cochem is niet heel groot en je bent er snel doorheen, maar het is een leuk schattig stadje waar je je prima kunt vermaken. Natuurlijk heeft Cochem een ‘DM’ en ik kan rustig zeggen dat dit mijn lievelingswinkel is. De DM heeft super veel natuurlijke en biologische producten, plus het is vaak goedkoper dan in Nederland. Ik kan mij hier heel de middag vermaken als een klein kind in Småland.

Burg Eltz

Op de tweede dag gingen wij ’s ochtends vroeg naar Burg Eltz, een sprookjesachtig kasteel. We gingen voordat het opende, want we wilden er voor de drukte zijn. Als je de auto parkeert, moet je een klein stukje lopen en op ons na waren er een paar fotografen. Het was adembenemend mooi en ik vond het een van de mooiste kastelen die ik ooit heb gezien (en dat zijn er flink wat). We zijn niet naar binnen gegaan, want we waren daar al om 8 uur en het opende pas om half 10. Het was voor mij veel te koud om zolang te wachten.

De kromming van de Moezel

Onze volgende stop was Bremm. Een klein dorpje aan de Moezel, met de steilste wijngaard van Europa. Wij waren van plan om langs de wijngaard omhoog te gaan en het prachtige uitzicht over de Moezel te bewonderen. Het gebied waar je naar boven gaat heet ‘Calmont Klettersteig’ en er zijn verschillende paden om boven te komen. Mocht je dit gaan doen, terwijl je wat ouder bent of geen conditie hebt, neem dan vooral je tijd. Het is aardig steil en soms blijf je nog wel eens hangen aan de takken, bosjes en planten rond de dunne paadjes. Je kunt kiezen uit een steile korte route en een minder steile, langere route. Wij zijn via de een naar boven gegaan en via de ander naar beneden. Ik vond beiden paden eigenlijk even zwaar, maar wat weet ik nou.

Als je boven bent aangekomen kun je nog verder gaan met een wandel route, maar aangezien wij super hongerig waren (en ik had het koud natuurlijk) zijn we in Bremm gaan lunchen.

In Bremm kun je trouwens ook fietsen huren, mocht je door het gebied willen fietsen.

Koblenz

Onze laatste stop was de stad Koblenz. Helaas was dit wel een regenachtig dag, dus zijn wij niet heel lang gebleven. Wel moet ik zeggen dat het er heel leuk uitzag en je kan er super goed shoppen met de vele winkels die er zijn! Wij hebben hier echter alleen geluncht en een beetje gelopen in een overdekt winkelcentrum, aangezien het niet stopte met regenen.

Verder hebben we natuurlijk super veel Moezel wijnen gedronken en heeft mijn zus natuurlijk Schnitzel, Flammkuchen en Berlinerbol gegeten, want dat hoort!
In ieder geval, mocht je er even tussenuit willen, maar wil je niet al te ver weg gaan? Neem dan een kijkje bij onze buren, het is het zeker waard!

Leave a Reply