#fitgirl versus crazy-eyes

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met fitness, omdat ik ook heel heel heel graag de hashtag fitgirl wilde gebruiken. Ik gebruikte #fitgirl zo nu en dan als ik wat ongezonds at, je weet wel, voor de grap. Ik gebruikte het als ik bijvoorbeeld taart, cake of chips at. Echter kreeg ik daarop zoveel boze berichten dat ik duidelijk geen fitgirl was en deze # ten onrechte gebruikte. Daarom besloot ik het roer om te draaien en ik nam een abonnement bij de sportschool.

Ik had al snel de smaak te pakken en ging wel 4 x per week naar de gym. Bij een goede week ging ik zelfs 5 x. HA, wie was er nou een fitgirl?!

Over voeding zullen we het niet hebben, want daar had ik niet zoveel discipline voor. Mijn wekelijkse Tony Chocolonely had ik toch echt nodig en die zou ik nooit of te nimmer verloochenen, NOOIT zeg ik je.

Aan het begin durfde ik net zoals ieder ander niet in mijn eentje naar de gym, maar ik had een vriendinnetje die vaak meeging. Toch kom je op een punt dat je wel alleen moet gaan, omdat je vriendin afhaakt en jij wilt die #fitgirl blijven gebruiken. Dus daar ging ik dan, in mijn eentje naar de sportschool. Best wel spannend, om te doen alsof je weet wat je doet. Na een tijdje ontwikkelde ik een routine en wist ik wel degelijk wat ik aan het doen was en ik vond het zelfs leuk! Ik kreeg langzaam weer lijntjes op mijn buik, mijn benen werden sterker en ik voelde me fitter. Ik werd een beetje verslaafd en als ik 2 dagen niet sportte, werd ik zo’n chagrijnig wijf weetje wel. ‘Waarom ben je zo down?’ vroegen vriendinnen dan. ‘Oh ik mis de gym, oh ik ben zo fit,’ riep ik dan. Nee oké, dat deed ik niet, maar chagrijnig werd ik er wel van, super triest.

Hoe langer je trouwens bij één sportschool sport, hoe meer vrienden je maakt. Op een gegeven moment zei ik zelfs tegen een vast clubje ‘hoi’. Iedereen weet dat als ik de sportschool instap ik een ontzettend chagrijnig mens ben met muziek op en een boos ‘resting-bitchface’, dus dat was een hele prestatie. Ik ben normaal geen ochtend mens en praat met niemand voor 10:00 ‘s ochtends, maar als ik om 07:00 uur ging sporten was ik een stuk socialer dan wanneer ik in de avond ging sporten. Dat kwam waarschijnlijk ook, omdat het in de avond veel drukker is en ik soms een beetje autistisch ben. Dus met die drukte was het gewoon ‘voor je kijken en doorlopen’.

Inmiddels sportte ik al een jaar bij dezelfde gym en je merkt dan langzaam dat de ‘heel druk in je telefoon zitten, altijd oortjes in hebben met keiharde muziek, of heel erg zoeken naar een apparaat’ niet altijd meer zin heeft. Al die gezelligers die er met regelmaat sporten en jou dus ook met regelmaat zien, komen wel eens een kletspraatje houden. Echter haat ik kletspraatjes, vooral als ik aan het trainen ben, maar goed ik ben niet onbeleefd. Zo kwam Anabool wel eens kletsen. Soms zei hij dat ik wat minder op mijn telefoon moest zitten, soms stak hij zijn duim omhoog en zei hij ‘lekker beeeeeezig!’ Ik zag het als compliment. Anabool was super groot en gespierd, al vond ik het soms wel angstaanjagend. Hij was super aardig, maar hij was zo mega dat ik er soms gewoon een beetje bang van werd. Soms leek het dan ook dat hij me pijn kon doen door alleen maar tegen me te praten, want zelfs zijn stem was gespierd.

Naast Anabool waren er ook anderen die wat minder gezellig waren en dan bedoel ik ook echt heel ongezellig. Een dag kwam ik de sportschool uit, met natuurlijk mijn muziek en oortjes in. Er stond in een grote groep buiten en ik hoorde in de verte ‘weer klaar voor vandaag’. Ik ging ervanuit dat dit niet voor mij bedoeld was, aangezien ik de stem niet kende, dus ik liep naar mijn auto. Ineens hoor ik keihard naast mij; ‘ HALLO WAT NEGEER JE MIJ.’ Ik draaide me om en het was crazy-eyes die stond in mijn personal space. Ik haalde rustig mijn oortjes uit mijn oren en zei ‘pardon?’ Ik voelde me serieus aangevallen.

Crazy-eyes: ‘Ik zei net, weer klaar voor vandaag en je negeert me gewoon’

Ik: ‘Sorry ik wist niet dat je het tegen mij had’

Crazy-eyes: ‘Oke je kan best gewoon antwoorden, want binnen groette ik je ook en je zei ook niets’

Ik: ‘Oke, ik heb altijd mijn muziek in en ik leef in mijn eigen wereld, was niet mijn bedoeling’

Crazy-eyes: ‘Je keek me recht aan’

Ik: ‘Sorry had ik echt niet door, anders had ik heus wel hoi gezegd…’

Crazy-eyes: ‘Oke ……………………………………. Fijne avond’

Ik: ‘Fijne avond’

WHAT THE FUCK?! Ik stapte mijn auto in en snapte niet wtf er nou gebeurde, wanneer had hij in godsnaam hoi gezegd en waarom werd deze lijpo zo boos. Ik reed naar huis en besloot er niet meer aan te denken.

Twee weken na dit incident was ik rustig aan het trainen en werd er op mijn schouder getikt, het was crazy-eyes weer. ‘Mag ik wat vragen?’ zei hij dit keer wat netter, maar wel super hard. Ik deed mijn oortjes uit, ‘vertel?’

‘Heb je een vriend?’ vroeg hij. Ik zei nee en vervolgens zei hij keihard ‘OKE’ en liep weg. Iedereen keek soort van onopvallend ongemakkelijk mijn kant op. What the fuck…

Toen ik klaar was met sporten, zette ik zoals gewoonlijk keihard mijn muziek aan en zong mee met Ariana Grande, terwijl ik een boodschappentas pakte uit mijn achterbak. Ik zou nog even langs de Albert Heijn gaan, want mijn olijven waren op. Terwijl ik mijn auto startte, scheen er achter mij ineens iemand met groot licht. Ik werd verblind en kon niet zien wie het was, dus reed maar weg. Op het moment dat ik weg reed, zag ik waar het grote licht vandaan kwam. Het was crazy-eyes op zijn motor en hij reed me soort van aan en stond plots naast mijn auto. Ik trapte op de rem en keek hem verward aan, ik schrok ervan hoe erg ik hiervan schrok. Hij stond te seinen en te schreeuwen en keek me woest aan met zijn crazy-eyes. Ik verstond er echter geen moer van, mede dankzij Ariana. Uiteindelijk had ik door dat het intimiderende, agressieve gedrag zijn manier van flirten was (denk ik?!) en ik besloot weg te rijden. WHAT THE FUCK?!

De eerst volgende dag zag ik er voor het eerst tegenop om naar de gym te gaan. Ik merkte dat crazy-eyes mij soort van bang had gemaakt, maar ik liet me er niet van weerhouden om te gaan sporten. Ik moet wel zeggen dat ik drie weken erna nog schichtig om me heen heb gekeken in de gym en elke keer als ik een motor voor de deur zag staan, werd ik zenuwachtig. Ik heb hem erna gelukkig nooit meer gezien. Mocht ik hem wel nog een keer zien en mocht hij weer van dat debiele gedrag vertonen, dan zal ik er zeker een stokje voor steken… een grote scherpe stok. Want wie vindt het nou sexy als een jongen je zo agressief benadert? Maar kan aan mij liggen…?

Verder vind ik fitness nog steeds leuk hoor, naast dit soort situaties, maar gelukkig komt het niet elke dag voor.

Maar goed… wat zijn jouw hobby’s?

Leave a Reply